ORKAN-Kalotten

Az EJOT ORKAN-Kalotte gerincmerevítő alátéteket   az egyenletes terheléselosztás érdekében használják a trapézlemez vagy szendvicselem szerkezetek felső övénél. EJOT® önfúró vagy önmetsző csavar alkalmazása. nagy stabilitást és biztos rögzítést eredményez.  » További információ

 

 

 

ORKAN-Kalotte

A tetőn történő rögzítésekhez a nagyobb összeszerelési biztonság, a nagyobb méretstabilitás és az optimális erőátvitel érdekében az EJOT ORKAN-Kalotte gerincmerevítő alátétekkel történő rögzítést javasoljuk.

 

Milyen követelményeknek kell megfelelnie az ORKAN-Kalotte gerincmerevítőnek?

Az EJOT ORKAN-Kalotte gerincmerevítő alátéteket trapézlemezzel vagy szendvicspanellel burkolt felületeknél az egyenletes teherelosztás érdekében használják. A merevítők garantálják a nagyfokú stabilitást és az egyenletes erőátvitelt.

Második tömítési felület

Az EJOT ORKAN-Kalotte tartós és jól illeszkedő másodlagos tömítést tesz lehetővé. Ezenkívül a lemez felső öve gyakran enyhén domború vagy homorú. A viszonylag puha, zártcellás kaucsuk ideális ezeknek a tűréseknek a kiegyenlítésére. Nincsenek "áthidalók", amelyek alatt bejuthatna a nedvesség a csavarszárhoz és így az épület belsejébe.

A kaucsuknak az állandó tömítéshez szükséges összenyomása viszonylag alacsony, így a vékonyfalú trapézlemez deformációja elkerülhető az összeszerelés során.

Magas szerelési biztonság

Az EJOT ORKAN-Kalotte merevített élei miatt magas szerelési biztonsággal rendelkezik,   mivel elhelyezésüknél fúrósablonként is szolgálnak a szerelő számára. Mindig a felső öv közepét éri. Ezenkívül a profilelem felülete védve van a csavarozási folyamat során a nem kívánt karcolásoktól.

Az EJOT ORKAN-Kalotte használatával az építőelemre ható erő megtöbbszörözhető, anélkül, hogy az deformálódna. A megnövekedett terhelési értékeket az alumínium trapézprofilra vonatkozóan különféle építésügyi hatósági vizsgálati tanúsítványok dokumentálják (típusstatika).