Panasztételi és bejelentési eljárás

Az EJOT a bejelentett panaszokat és visszaéléseket az Európai Unió Withsleblower (a 2019. november 26-i az uniós jog megsértését bejelentő személyek védelméről szóló 2019/1937 EU irányelv), valamint a német visszaélést bejelentő szabályzat (HinSchG) alapján kezeli.

Az EJOT elkötelezett továbbá az emberi jogok és a környezet tiszteletben tartása, valamint a saját ellátási és értékesítési láncáért való felelősségvállalás mellett.

Az EJOT kapcsolattartója Winfried Schwarz, aki egyben az EJOT megfelelőségi vezetője is, és köteles tisztázni a jogsértéseket, független ügyvéd, és nem függ az EJOT vezetőségének utasításaitól. Közvetlenül az EJOT-csoport ügyvezető partnerének, Christian Frank Kocherscheidtnak tartozik beszámolási kötelezettséggel.

Schwarz úr a +49 163 5290860-as telefonszámon és a compliance@ejot.com e-mail címen érhető el. Ez az e-mail cím kizárólag Schwarz úrhoz van rendelve, és harmadik fél számára nem hozzáférhető.
Schwarz úr nem fogja felfedni az Ön személyazonosságát. Ezért kérjük, ha lehetséges, közvetlenül keresse őt, hogy lehetősége legyen feltenni Önnek a kérdéseit.

Ha Schwarz úr számára névtelen kíván maradni, úgy névtelenül is kapcsolatba léphet vele a fenti e-mail címen vagy postai úton a következő címen:

Személyes/bizalmas
Winfried Schwarz úr
EJOT Holding GmbH & Co KG
Im Herrengarten 1
57319 Bad Berleburg

Ez a HinSchG 12. § szabályzat szerinti belső jelentési központ, amelyet egy külső személy lát el. A bejelentők külső bejelentő központhoz is fordulhatnak, pl. a Szövetségi Igazságügyi Hivatalhoz (HinSchG 19. §) vagy a Szövetségi Kartellhivatalhoz (HinSchG 22. §).

Mind az emberi jogok vagy a környezetvédelmi kötelezettségek megsértése, egyéb törvénysértések és az EJOT belső szabályzatainak megsértése, mind pedig a lehetséges jogsértések és/vagy kockázatok puszta gyanúja jelenthető.

A panaszeljárás részletei - különösen a panasz beérkezését követő további eljárás - az EJOT LkSG panaszkezelési szabályzatában találhatók.
 

EJOT Complaints Procedure Rules