1. Home
  2. Sustainability
  3. Environment | Supplier

A beszállítókkal való együttműködés

A beszállítókkal való együttműködés elengedhetetlen az EJOT sikeréhez.
Ügyfeleink a legjobb teljesítményt várják el tőlünk. Ezért tettük magasra a mércét a beszállítóink felé minőségben és szolgáltatásban. Az értékteremtési és szállítási lánc részeként ezek elengedhetetlen tényezők a sikerünkben. 
Beszállítóinkat olyan partnereknek tekintjük, akikkel hosszú távon bizalommal és célorientáltan szeretnénk együtt dolgozni.
Az EJOT számára a felhasznált anyagok és alkatrészek hosszú távú rendelkezésre állása, valamint a változások nyílt, időben történő kommunikációja a jól működő vevő-szállító kapcsolat alappillérei.
Ez magába foglalja az IMDS, REACH és más tiltott anyagok feldolgozott nyersanyagairól és összetevőiről szóló információkat. (Anyagokra vonatkozó megfelelősségi irányelv)

 
Lieferant 170214254.jpg

EJOT anyagokra vonatkozó megfelelősségi irányelve a beszállítók felé

Az anyagmegfelelés (MC) a nemzetközi törvényekből, szabványokból, irányelvekből (REACH, RoHS, ásványkincsek, stb.), valamint az ügyfelek és a piaci követelményekből eredő környezeti és anyagspecifikus követelmények betartását jelenti. Ennek elmulasztása olyan következményekkel járhat, mint a közigazgatási szabálysértési eljárás, valamint a termékek visszahívása, az ügyfelek és a piac elvesztése.

A beszállítók fenntarthatósági követelményei

Környezeti előírások

A környezettel szembeni közös felelősség érdekében a beszállítók kötelesek a DIN EN ISO 14 001 szabványnak megfelelő környezetirányítási rendszert létrehozni és fenntartani. Az ISO 14 001 szabvány megléte szerepel a beszállítói értékelésben. A környezetvédelmi szempontból releváns összetevők részei lehet az EJOT auditjának. 
A DIN EN ISO 14001 szabvány vagy EMAS (hitelesített környezetvédelmi rendszer) előírásai szerint a beszállítók kötelesek:
  • dokumentált környezetirányítási rendszert használni
  • környezetvédelmi programmal rendelkezni
  • ismerni a környezetvédelmi törvényeket, az alkalmazandó rendeleteket és szabályozásokat, valamint betartani azokat, tájékozódni a lehetséges jövőbeni változásokról és alkalmazkodni hozzájuk
  • ismerni a környezeti aspektusokat és hatásokat, ezeket dokumentálni, a jelentős szempontokat mérni és ebből fejlesztési programot készíteni
  • a munkavállalók megfelelő képzése a környezetvédelmi témákban
  • figyelembe venni a kutatás, fejlesztés, valamint a folyamatok és gyártás megtervezése során a környezetvédelmi szempontokat. 


Energiaelőírások

Az erőforrások fenntartható felhasználásának igazolása érdekében az energiahatékonyság az erőforrások megőrzésének alapvető eleme. Az DIN EN ISO 50 001 szabvány szerinti energiagazdálkodái iránytási rendszerrel a vállalat energiahatékonysága folyamatosan növelhető.