Az EJOT története a huszadik század elejére nyúlik vissza

Az EJOT csoport világszerte növekedési pályán van egy intenzív építési tevékenységgel összekötve, amelyet a modern ipari építészet megalkotása jellemez. 2013-ban a legfontosabb projektek egy új gyártócsarnok felavatása a kínai Taicangban, a logisztikai központ és a 4.0 gyártócsarnok építése tanuló műhellyel Bad Berleburg telephelyén, valamint a Tech Center megnyitása az USA-ban Detroitban és Japánban Tokióban. Alapítótagként és társtulajdonosként az EJOT elkötelezett az attendorni  dél-vesztfáliai Autóközpont (acs) tevékenységében, amely a kutatási és fejlesztési munkák, valamint a dél-vesztfáliai autógyártók, beszállítók és egyetemi intézetek közötti ismeretátadás platformja. Az EJOT az innovációs elithez tartozik, a német középvállalkozások "TOP 100"-ához és 2016-ban a német középvállalkozások csúcstalálkozóján kitüntetésben részesül. Hans Werner Kocherscheidt 2017-ben bekövetkezett halálával az EJOT elveszíti alapítóját, aki magas szintű személyes elkötelezettséggel és vállalkozói jövőképpel alakította ki az EJOT csoportot a világszerte 3300 alkalmazottja és több mint 500 millió eurós forgalmával.
1984-ben vezették be az EJOT logót az addig létező minden cégnél. Ugyanebben az évben megalakul az EJOT Baubefestigung GmbH, amelynek központja Bad Laasphe-ban található. Az EJOT Európában kibővül az első értékesítési irodákkal Nagy-Britanniában, Norvégiában és Franciaországban. Ez a stratégia a saját termelő vállalat alapításáig folytatódik. Az EJOT Németországban is terjeszkedik és egy második gyárat is létrehoz Bad Laasphe-ban. 1933-ban az EJOT átvette a türingiai Tambach csavargyárat, így Európa egyik legnagyobb kiscsavar gyártója lett. A DIN ISO 9001 és a DIN EN ISO 14001 tanúsítványok igazolják az EJOT magas minőségi színvonalát. Bad Berleburg telephelyén egy újabb gyártócsarnok üzembehelyezésével bővítik a gyártást. 
Az EVO PT® csavar bemutatásával 2018-ban, a direktcsavarozás sikertörténete tovább folytatódik. 
Az EJOT proaktív elkötelezettje a digitalizálásnak, ebben a témában új stratégiát dolgoz ki az alkalmazottak és ügyfelek javára.
A türingiai telephelyen az első jelentős termelésbővítés 2019-ben lép működésbe. Egy új 8000 m² -es épület ad helyet az EJOMAT® szortírozógépeknek, a küldemények összekészítésének, valamint egy új, nagy temperáló kemence kapacitást teremt az FDS® csavarok helyben történő temperálására. 
A koronavírus válságba sodorja az egész világot, ami az EJOT-ot is érinti. Az építőipar kellően erősnek bizonyul a válságban, ami pozitv hatással van az EJOT-ra. Közös erőfeszítéssel meglepően jól sikerült túljutni a válságéven.
2021-ben megkezdődnek az új üzem építési munkái a törökországi cercesköyi telephelyen.
A 2022-es év tele van tennivalóval, projektekkel az EJOT 100 éves fennállásának megünneplése alkalmából – sajnos az ukrajnai háború egyértelművé teszi, mennyire gyorsan fordulnak a dolgok rossz irányba, ezzel az elért eredményeket veszélybe sodorva.
A türingiai telephelyen a jubileumi ünnepségek keretében avatják fel az új cinklamella felületkezelő üzemet.
2000-ben a társaságokat összekapcsolták az EJOT Holding GmbH & CO. KG-vel és létrehozták a Holding tanácsadói testületét. Az Európában, Amerikában és Ázsiában bekövetkezett további nemzetközi növekedés magával hozta az első ázsiai gyártóhelyek alapítását a kínai Taicangban és az EJOTATF vegyes vállalat megalapítását Mexikóban. Az építőipari rögzítéstechnika ágazat új logisztikai központja elkezdi működését Bad Laasphe-ban. Családi vállalatként a munka és a család összeegyeztethetősége fontos kérdés az EJOT számára. 2011-ben a cég elnyeri a családbarát munkahely tanúsítványt.
Adolf Böhl 1922-ben alapította meg a nevével fémjelzett vállalatot Siegen-Wittgenstein régió egy kis falujában Bad Berleburgban.   Adolf Böhl 1960-ban bekövetkezett halála után unokaöccse, Hans Werner Kocherscheidt vette át az üzletet. 1965-ben átveszik Eberhard Jaeger szomszédos Laasphe-ban lévő csavarüzemét. A vállalat bővítése az 1970-es években a műanyaggyártással folytatódik. A fröccsöntött alkatrészek mellett műszakilag kiváló minőségű műanyag és fém kombinációjú kötőelemek készülnek. Az 1970-es évek végén a termékpaletta a házak építéséhez szükséges hőszigetelő elemek rögzítésére szolgáló termékekkel bővült. Az EJOT piacvezetővé válik ebben az ágazatban és a németországi kereslet körülbelül 80 százalékát fedezi. Az EJOT az 1970-es évek végén szabadalmaztatta az első termoplaszt műanyagokhoz kifejlesztett PT® csavart, mely a mai napig meghatározó a világpiacon.