1. Home
  2. Sustainability
  3. Corporate Carbon Footprint

Vállalatunk ökológiai lábnyoma

Németország célja, hogy 2045-ig klímasemlegessé váljon. Sikeres ipari vállalatként az EJOT támogatja a kormány ehhez kapcsolódó terveit.  Konkrétan ez azt jelenti, hogy az energia és szén-dioxid megtakarításra irányuló korábbi erőfeszítéseinket egy fenntarthatósági projektbe ültetjük át.A fenntarthatósági projekt során az EJOT cégcsoport valódi üvegházhatású gázcsökkentést szeretne elindítani. A holding menedzsmentje 2021 elején elindította az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásáról szóló információs csatornát a "Greenhouse Gas International"-t. A klímasemlegesség elérését célzó stratégiai célok a nemzetközi telephelyeken is fokozoatosan megvalósulnak. Az átépítéseknél vagy új épületek létrehozásánál, mint pl. a törökországi, angol, vagy svédországi EJOT-nál már a tervezési fázisban szem előtt tartják a szén-dioxid kibocsátás csökkentését.A 2022-es centenáriumunkkal összhangban az EJOT három alapvető állítás mellett kötelezi el magát, és ezzel továbbfejleszti stratégiáját, hogy a cégcsoport 2035-re klímasemlegessé váljon.
 
  • Fenntarthatóan gondolkodni
  • Hatékonyabbá válni
  • Zöld energiaellátás
Számunkra mindig fontos, hogy regionális jelenlétet tanusítsunk az aktív klímavédelemben. A TREEATHLON®  erdőfelújítási projektjeinkkel 2022-ben Németországban és Nagy-Brittaniában dolgozóinkkal együtt parlagon lévő területeket erdősítünk újra. Franciaországban az EJOT egy regionális energiaellátási projekt tagja, amely regeneratív energiát állít elő és azt helyi szinten értékesíti.Az energiatakarékosság és az energiahatékonyság növelése érdekében végzett tevékenységeinkkel elősegítjük, hogy vállalatunk fenntartható és klímasemleges vállalattá váljon.

Érdekelt feleink

Legfontosabb érdekelt feleink a munkatársaink, vásárlóink, beszállítóink, valamint az állam és a társadalom. A motivált és elégedett munkatársak ötleteikkel előre mozdíthatják a vállalatot. Közvetlenül részt vesznek a vállalat hozzáadott értékében. A rendszeres továbbképzések növelik munkatársaink szakmai kompetenciáját. 
Az EJOT családi vállalkozás. A családtudat szerves része vállalati kultúránknak. Szeretnénk, ha alkalmazottaink össze tudnák kapcsolni a munkát és a családot.
Innovatív termékeink és a speciális követelményeknek való megfelelés ügyfeleinket egy másik érintett csoporttá teszik.  
Az EJOT csak kiválasztott és ellenőrzött beszállítókkal dolgozik. Ezt beszállítói ellenőrzések és nyilatkozatok biztosítják. Az EJOT megfelelősségi irányelve a sikeres együttműködésünk alapja.
A kiegészítő rendelkezések vagy jogi előírások be nem tartása közvetlen hatással lehet a társaságra. Az állam és a társadalom elvárásai magasak (pl. hatóságok elvárásai), mivel a jogi szempontoknak meg kell felelni és a környezet védelme magas szintű társadalmi elfogadottsággal bír. Az EJOT ezért szorosan együttműködik a hatóságokkal. A kockázatokat és lehetőségeket időben felismerik, majd felmérik a belső ellenőrzések során.