A CROSSFIX® hátulról szellőztetett homlokzatok tartószerkezeti rendszere az építészek, gyártók és kivitelezők igényei alapján lett kifejlesztve, figyelembe véve a fenntarthatóság, környezetvédelem, rugalmasság és biztonság legmagasabb követelményeit.

A rozsdamentes acél már régóta felváltja az alumíniumot gazdasági és ökológiai szempontból is, különösen a CO₂-kibocsátás csökkentés és az anyag fizikai tulajdonságai tekintetében.


Ezenkívül a rozsdamentes acélból készült CROSSFIX® tartószerkezeti rendszer nagy teherbírással rendelkezik, így projektspecifikusan kevesebb rögzítési pont szükséges négyzetméterenként a piacon lévő többi rendszerhez képest. Ezért a CROSSFIX® nemcsak jelentős anyagmegtakarítást tesz lehetővé ügyfeleink számára, hanem az összeszerelés költségét is csökkenti.

A CROSSFIX® tűzbiztonsági szempontból is az élen jár, mert a rozsdamentes acél a legmagasabb tűzvédelmi követelményeknek is megfelel.


Minden építészeti kihíváshoz


ENNI adminisztrációs épület
ENNI adminisztrációs épület
Moers, Németország
Építészet Carpus + Partner AG
Legero Headquarter és Outlet
Legero Headquarter és Outlet
Graz, Ausztria
Építészet Dietrich | Untertrifaller (© 2019 Bruno Klomfar)
Apollo Nivy
Apollo Nivy
Bratislava, Szlovákia
Építészet Make Architects (© HB Reavis)
Campus
Campus
Bremervörde, Németország
Építészet ABJ. Architekten
Aosta Valley University
Aosta Valley University
Valle d'Aosta, Olaszország
Építészet Mario Cucinella Architects
Családi ház
Családi ház
Rabac, Horvátország
Építészet Leonid Zuban, MOLO ZERO

Előnyök

ENERGIAHATÉKONYSÁG

Korrózióálló nemesacélból készül, így jelentősen csökkenti a rendszerben lévő hőhídhatást az alumínium rendszerekhez képest. Ezért azonos szigetelés vastagság mellett lényegesen jobb U-értékek érhetőek el. A kevesebb szigetelőanyag használata jobban védi a környezetet. Így elsőként választják pl. DGNB, LEED vagy BREEAM minősítő rendszerű ingatlanoknál.

BIZTONSÁG

A CROSSFIX® rendszer sokkal magasabb biztonsági színvonalat ér el, mint az alumíniumból vagy hibrid műanyagokból készült rendszerek. Az egyre növekvő tűzvédelmi és szeizmikus projektigények kielégítésére fejlesztették ki.

HASZNOS TERÜLET

A CROSSFIX® rendszer használatával a hőszigetelésre vonatkozó épületfizikai követelmények jobban teljesíthetők, mint az alumínium konzolok használatakor. Csökkenthető a szigetelés vastagsága és ezáltal növelhető a hasznos terület.

RUGALMASSÁG

A CROSSFIX® tartószerkezeti rendszer alkalmas fix- vagy csúszópontok kialakítására a függőlegesen és vízszintesen futó tartóprofiloknál. Ez maximális rugalmasságot enged a tervezés és telepítés során. További rendszerelemekkel történő rögzítéskor szabványoknak megfelelő és szabályozott rögzítési megoldásokat garantálnak minden járatos felületen, valamint a konzolok és tartóprofilok rögzítésekor ugyanúgy.

KIVITELEZHETŐSÉG

​​​​​​​Az opcionálisan használható feszíthető függesztő kar használata nagyobb teherelosztást biztosít. Az ETA tanúsítvány (európai műszaki értékelés) megerősíti a lényegesen nagyobb teherbírást. A ténylegesen tesztelt teherbírási értékek és a szabályozott számítási előírások nagyobb biztonságot nyújtanak.

ALACSONY CO₂ LÁBNYOMÁS

CROSSFIX® nécessite beaucoup moins d'énergie dans le processus de fabrication que la plupart des autres systèmes sur le marché. L’empreinte carbone est également limitée à l'installation puis à l'usage du bâtiment, du fait de la réduction des quantités de matériaux d'isolation mises en oeuvre et des coûts de chauffage. Dès lors, quand il s’agit de sélectionner une ossature durable pour les façades, le système CROSSFIX® se positionne en tête pour les architectes, les fabricants et les promoteurs. Vous trouverez plus d’informations sur la déclaration environnementale dans nos EPD.


A CROSSFIX® egy teljes rendszer


A CROSSFIX® egy teljes rendszer

Meggyőző az egész vonalon


CROSSFIX® Facts I
CROSSFIX® Facts II

A CROSSFIX® – láthatatlan, de nélkülözhetetlen

​​​​​​​

CROSSFIX® szakértőink készséggel állnak rendelkezésére


Kapcsolattartó

T +36 30 689 5599
ghovanecz@ejot.com


További információk a termékhez


További információkat a letöltéseknél talál.

További információ


A CROSSFIX® – láthatatlan, de nélkülözhetetlen